Tohtorikoulutettava systeemitekniikan tutkimusryhmään, haku 17.2.2012 mennessä

Julkaistu 1.2.2012

TOHTORIKOULUTETTAVA Aalto-yliopiston Automaatio- ja systeemitekniikan laitokselle

Systeemitekniikan tutkimusryhmässä käynnistyi vuoden 2012 alussa kaivosteollisuuteen keskittyvä SOREX-tutkimushanke, jonka yhtenä tavoitteena on kehittää nopeita malmianalyysimenetelmiä. Hankkeessa tutkitaan erilaisten kosketuksettomien mittausmenetelmien datapohjaista yhdistämistä, jotta analysoitava malmi saadaan mahdollisimman hyvin tunnistettua ja karakterisoitua. Mittauksia sovelletaan malminetsinnässä, louhinnan suunnittelussa ja toteutuksessa sekä rikastusprosessin hallinnassa.

Haemme nyt SOREX-tutkimushankkeeseen määräaikaiseen työsuhteeseen tutkijaksi DI- tai vastaavan tutkinnon suorittanutta jatko-opiskelijaa. Tehtävä edellyttää hyvää datapohjaisten mallinnusmenetelmien perusteiden tuntemusta (esimerkiksi opintoja Automaatio- ja systeemitekniikasta tai Informaatiotekniikasta, tai vastaavat tiedot). Lisäksi edellytetään Matlab-ohjelmiston tuntemusta sekä hyvää englanninkielen taitoa. Sovellusalueen (kaivosteollisuus, geologia) tuntemusta ei edellytetä, mutta se katsotaan toki eduksi. Hakijan odotetaan suorittavan tutkimustyön ohessa aktiivisesti jatko-opintoja päämääränä tohtorin tutkinto. Tämä edellyttää myös tulosten aktiivista julkaisemista kansainvälisissä lehdissä ja konferensseissa.

Tutkimusta tehdään kokeneessa tutkimusryhmässä sekä tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Hakemukset pyydämme lähettämään viimeistään perjantaina 17.2.2012 sähköisesti Olli Haavistolle (etunimi.sukunimi@aalto.fi), joka vastaa myös tehtävää koskeviin kysymyksiin. Automaatio- ja systeemitekniikan laitos toimii Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen TUAS-talossa, osoitteessa Otaniementie 17.