Diplomityöntekijä systeemitekniikan tutkimusryhmään, haku 17.2.2012 mennessä

Julkaistu 1.2.2012

DIPLOMITYÖNTEKIJÄ Aalto-yliopiston Automaatio- ja systeemitekniikan laitokselle

Systeemitekniikan tutkimusryhmässä käynnistyi vuoden 2012 alussa kaivosteollisuuteen keskittyvä SOREX-tutkimushanke, jonka yhtenä tavoitteena on hyödyntää uudella tavalla dynaamista prosessisimulaattoria. Hankkeessa tutkitaan vaahdotusrikastamon simulointia oikean prosessin rinnalla siten, että simulaattori seuraa prosessin tilaa mahdollisimman tarkasti. Simulaattoria sovelletaan prosessioperaattorin apuvälineenä mm. ohjauspäätösten teossa sekä tuottamaan virtuaalimittauksia prosessista.

Haemme SOREX-tutkimushankkeeseen määräaikaiseen työsuhteeseen diplomityöntekijää. Diplomityön aihe on ’Continuous parameter estimation for online process simulator’. Tehtävä edellyttää perustietoja automaatio- ja systeemitekniikasta sekä Matlab-ohjelmistosta. Lisäksi muu ohjelmointitaito (erityisesti .NET-tekniikat) on eduksi. Sovellusalueen (kaivosteollisuus, vaahdotusrikastus) tuntemusta ei edellytetä, mutta se katsotaan toki myös eduksi.

Tutkimusta tehdään kokeneessa tutkimusryhmässä sekä tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Hakemukset pyydämme lähettämään viimeistään perjantaina 17.2.2012 sähköisesti Olli Haavistolle (etunimi.sukunimi@aalto.fi), joka vastaa myös tehtävää koskeviin kysymyksiin. Automaatio- ja systeemitekniikan laitos toimii Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen TUAS-talossa, osoitteessa Otaniementie 17.