Diplomityöntekijä systeemitekniikan hankkeeseen, haku 17.2.2012 mennessä

Julkaistu 2.2.2012

Diplomityöntekijä Aalto-yliopiston Automaatio- ja systeemitekniikan laitokselle

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun automaatio- ja systeemitekniikan laitoksen tutkimusryhmässä käynnistyi vuoden 2012 alussa energiatekniikkaan, erityisesti dieselmoottoreiden optimaaliseen ohjaukseen ja päästöjen minimointiin keskittyvä hanke, joka on osa laajaa EU-projektia Hercules-C. Konsortion suomalaista osuutta johtaa Wärtsilä, ja Aalto-yliopistossa osallistuvat osapuolet ovat polttomottoritekniikan tutkimusryhmä Energiatekniikan laitoksesta sekä systeemitekniikka Automaatio- ja systeemitekniikan laitoksesta.

Haemme Hercules-C-tutkimushankkeeseen määräaikaiseen työsuhteeseen diplomityöntekijää. Diplomityön aihe on ’Hybridijärjestelmien mallipohjainen adaptiivinen säätö’, jossa haetaan uusia säätöratkaisuja moottoreiden ja niihin liittyvien järjestelmien entistä tarkempien säätöjen suunnitteluun kuormituksen vaihdellessa ja transienttitilanteissa.

Tehtävä edellyttää vankkoja perustietoja säätötekniikasta sekä Matlab-ohjelmiston ja simuloinnin hallitsemista. Sovellusalueen (sähkömoottorit, generaattorit, polttokennot, akut) järjestelmien toiminnan tuntemusta ei edellytetä, mutta se katsotaan eduksi.

Tutkimusta tehdään kokeneessa tutkimusryhmässä sekä tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa. Hakemukset pyydämme lähettämään viimeistään perjantaina 17.2.2012 sähköisesti Joonas Varsolle (etunimi.sukunimi@aalto.fi), joka vastaa myös tehtävää koskeviin kysymyksiin. Automaatio- ja systeemitekniikan laitos toimii Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen TUAS-talossa, osoitteessa Otaniementie 17.