Aalto / ELEC / AS

Siirry pääsisältöön

Opiskelemaan

Hakuohjeet Aalto-yliopistoon: studies.aalto.fi

Haluatko olla mukana kehittämässä tulevaisuuden robotiikkaa ja älykkäitä koneita? Entä kiinnostaako sinua neuro-fuzzy laskenta, joka on avain moniin älykkäisiin järjestelmiin ja niiden käytännön sovelluksiin? Vai kiinnostaako sinua kokonaisvaltainen systeemilähtöinen ongelmanratkaisu? Avainsanoja ovat optimointi, päätöksenteko, riskianalyysi sekä peliteoria. Kenties näet itsesi sittenkin työskentelevän yhä kasvavalla ja monipuolisemmalla viestinnän alalla. Tulevaisuudessa hallitset viestinnän sisällön ja viestintätuotteiden ja -palveluiden valmistuksen tekniikat ja prosessit.

Oli sitten kiinnostuksesi painottunut automaatioon tai viestintätekniikkaan tarjoaa Teknillisen korkeakoulun maan laaja-alaisin automaatio- ja systeemitekniikan tutkinto-ohjelma sinulle mielenkiintoisen ja haastavan opiskelupaikan. Alan diplomi-insinöörikoulutus antaa valmiudet toimia useilla eri sovellusalueilla ja työllistyminen on ollut helppoa - insinööritarve on jatkuvasti kasvanut.

Tutkinto-ohjelman perustavoitteena on systeemi-insinöörin ammattikuva, joka profiloituu eri tavalla pääaineitten valinnan perusteella teollisuuden automaatioon ja säätötekniikkaan, signaalin- ja kuvankäsittelyyn sekä neurolaskentaan, ihminen-kone liitäntöihin, organisaatioiden systeemianalyyseihin ja päätöksentekoon sekä viestintätekniikkaan. Erona moniin perinteisiin insinöörialoihin on sovelluskohteiden moninaisuus ja järjestelmätekninen lähtökohta, joka merkitsee usein laajojen teknisten kokonaisuuksien suunnittelua ja toteuttamista. Opiskelijolle pyritään antamaan kuva yhtenäisestä ammattialueesta, jonka puitteissa on myöhemminkin mahdollisuus vaihtaa syventymistä.