Siirry pääsisältöön

Tutkinto-ohjelma professorin silmin

Automaatio- ja systeemitekniikan osastoa sen perustamisesta asti johtanut professori Aarne Halme kehaisee osastonsa tarjoavan hyvät eväät tulevaisuutta ajatellen.
- Työtilanne on erittäin hyvä, sillä alalla riittää tulevaisuudessakin paljon tehtävää - onhan automaatiota kaikkialla yhteiskunnassa ja jokapäiväisessä elinympäristössämme.
- Osasto tarjoaa lisäksi erittäin monipuoliset mahdollisuudet poikkitekniseen opiskeluun. Opiskelijat voivat suuntautua automaation lisäksi esimerkiksi automaation käyttöliittymien suunnitteluun ja viestintätekniikkaan. Ala sopii siis aivan yhtä hyvin tytöille ja pojille, hän hymyilee.

Halme kertoo perusopintojen olevan syventäviä ja ammattiaineopintoja ajatellen hyvin tärkeitä. Tiettyä kiinnostusta luonnontieteitä, matematiikkaa ja fysiikkaa kohtaan pitäisi siis opiskelijalta löytyä. Perusopinnot on myös suunniteltu kattamaan tekniikan eri aloja mahdollisimman monipuolisesti.
- Osasto sopii erityisesti niille, jotka ovat monipuolisesti kiinnostuneita tekniikasta ja sen erilaisista sovelluksista. Opiskelussa keskitytään isompien kokonaisuuksien ja järjestelmien hallintaan, Halme alleviivaa.

Vaikka osasto on vielä pieni ja nuori, on sillä vahvat suhteet yritysmaailman. Opiskelijat otetaan vahvasti mukaan erilaisiin yhteistyöhankkeisiin ja -projekteihin alan huippuyritysten kanssa. - Osasto on sen verran pieni, että meillä on täällä vielä tiettyä pioneerihenkeä, Halme naurahtaa.

Halmetta itseään kiehtoo tällä hetkellä erityisesti tulevaisuuteen tähtäävän palvelurobotiikan tutkiminen sekä bio-mimikointi, eli luonnon toimintojen mallintaminen insinööritieteisiin.
- Tämä tutkinto antaa hyvät edellytykset melkein mihin tahansa. Toimiipa yksi alalle aikoinaan valmistunut nykyään kunnanjohtajana. Hän on kehunut koulutusta erittäin paljon, Halme virnistää.