Siirry pääsisältöön

Tämän sivun tiedot ovat vanhentuneita!

Automaatio- ja systeemitekniikka- jatkomoduuli

Jatkomoduuli sisältää kaikille automaatio- ja systeemitekniikan insinööreille tarpeelliset tiedot säätötekniikasta, automaation signaalinkäsittelystä ja automaation tietotekniikasta.

Säätötekniikan matemaattisia perusmenetelmiä käsitellään sekä aikajatkuvassa että tietokonetoteutuksen kannalta keskeisessä aikadiskreetissä esitysmuodossa. Merkittävä osa automaation laskennallisesta älykkyydestä on mittaustietojen mallipohjaista jatkojalostamista, minkä vuoksi automaation signaalikäsittelyssä tarkastellaan mittaus- ja aistintiedon kuten esimerkiksi konenäön prosessointiin liittyviä menetelmiä. Uudet automaatiototeutukset ovat käytännössä kaikki tietokonepohjaisia, ja tietotekniikan reaaliaikaiset perusmenetelmät ovat keskeisiä opiskeltavia asioita osana modernia automaatiota. Menetelmien käytännön kokeilua harjoitellaan laboratoriotöillä, joissa kaikki esitellyt automaation ja säädön osa-alueet ovat esillä.

Jatkomoduuli yhdessä perusmoduulin kanssa antaa riittävät valmiudet kaikkien automaatio- ja systeemitekniikan syventävien moduulien opiskelulle.

kurssi nimi op
AS-74.2111 Analoginen säätö 3
AS-74.2112 Digitaalinen säätö 3
AS-0.2230 Automaatio- ja säätötekniikan laboratoriotyöt 4
AS-116.2120 Automaation tietotekniset järjestelmät 5
AS-84.2161 Automaation signaalinkäsittelymenetelmät 5
Yhteensä 20

Tämän sivun tiedot ovat vanhentuneita!