Siirry pääsisältöön

Mittausalusta


Mittausalusta

Metsämittauksissa todellisen hakkuukoneen korvaajana on käytetty laboratorion nelivetoista Hondan mönkijää. Mönkijällä pääsee liikkumaan hieman epätasaisessakin metsämaastossa riittävän hitaasti ja tasaisesti. Tosin pienen massan takia heilunta on huomattavan paljon suurempaa kuin todellisella metsäkoneella ajettaessa.

Sähköjärjestelmä


Takalaatikko

Mönkijään on asennettu 24 VDC sähköjärjestelmä. Sähköjärjestelmä koostuu kahdesta sarjaan kytketystä 12 V akusta, jotka on sijoitettu mönkijän takalaatikkoon. Takalaatikossa on myös mönkijän oma 12 V käynnistysakku. Sähköjärjestelmän pääkytkin on takalaatikon kyljessä.

24 VDC tuodaan etulaatikkoon, jossa virta jaetaan mittausPC:n sekä mittauslaitteiden kesken.

Mittausjärjestelmä


Mittausjärjestelmä

Mittausjärjestelmään kuuluu 2D SICK laserskanneri, FOculus-kamera, inertiayksikkö, GPS-vastaanotin sekä DGPS-vastaanotin ja -antennit. Pääanturina käytetään laserskanneria, joka käyttää 24 VDC -virtaa. Toinen pääaistin on kamera, joka on synkronoitu laserskannerin pulsseihin ulkoisella kaapelilla. Kaapelin avulla kameraa joka 16. laserskannerin skannauksella. Inertiayksiköitä on tässä kuvassa itse asiassa kaksi, minkä avulla voidaan tutkia laitteiden tarkkuutta. Tässä kuvassa myös GPS-vastaanottimia on kaksi identtistä.